Sağlık

Sabah Bulantılarından Nasıl Kurtulurum?

Sabah güne ilk başladığınızda karşınıza çıkan ilk bulantı, maalesef gün boyu psikolojik olarak sizi etkileyebilir. Bunun için yatağınızın bir ucunda hafif yiyecekler bulundurabilirsiniz. Bunlar arasında, tam tahıllı kraker ve bisküviler yer alabilmektedir. Uyanır uyanmaz birkaç parça bu ürünlerden tüketerek, kendinizi rahatlatabilirsiniz. Bu bulantıları bir süre ertelemek için bu yöntemi kullanabilirsiniz. Elbette ki ciddi ölçüde bulantılardan kurtulmak için, bir doktora danışmak her zaman daha sağlıklı sonuçlar elde edebilmenizde sizlere yardımcı olacaktır.

Su tüketimi önemli

Genel olarak hamilelik dönemlerinin ilk haftalarında kendini gösteren sabah bulantıları, ortadan kaldırılmadığı durumlarda maalesef kusmalara yol açmaktadır. Kustuğunuz durumlarda vücut su kaybedeceğinden dolayı, su tüketimi önemli bir yere sahiptir. Vücudunuzun su dengesini koruyabilmek adına, su tüketimi konusunda çalışmalar yapabilirsiniz. Cildinizi susuz bırakmamak ve kendinizi daha iyi hissedebilmeniz için gün içerisinde yeteri kadar su tüketmeyi ihmal etmeyiniz.

Yiyecekleri sıcak tüketmeyin

Sabah bulantılarınızın olduğu gün, sıcak yiyecekler yerine daha çok soğuk yiyecekleri tüketmeniz önerilmektedir. Isınan yemeklerde koku ve baskınlık daha ağır olacağından dolayı sizlere olumsuz etki bırakabilir. Bunun için genel olarak oda sıcaklığında ya da soğuk yiyeceklerin tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Bazı kokular tetikliyor olabilir

Her sabah kullandığınız en güzel parfümler de yine bu bulantılar için kesinlikle etkili olabilir. Bunları tespit edip onlardan uzak durmanız gerekebilir. Örnek olarak akşamdan kalan bir mısır tabağı, sizleri rahatsız eden kokulardan olabilir. Bunun yanı sıra akşamdan içilmiş olan sigaralar, alkol kokusu ya da diğer kokularda sabah bulantılarını tetikleyen özellikler arasında olabilir. Zaten hamilelik dönemlerde daha çok bu alışkanlıklardan uzak durmak, bebek sağlığınız için de önemlidir. Tüketilecek besinler arasında zencefil bulundurmanız sizlere bir hafiflik sağlayabilir.


Bu makaleyi 2 dakikada okuyabilirsiniz.

Admin

Yıllardır internetle haşır neşir, bir şeyler üretmeyi seven, insanların faydalı bilgiler edinmesini sağlamak amacım. Müzik ve teknolojiyle arası iyi bir zat-ı muhterem. :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir