Bilgisayar

Google, Chrome ‘Anılar’ Özelliğini Test Ediyor.

Google, günümüzün en tanınan tarayıcısı Chrome’a yeni bir özellik eklemeden evvel elbette bu özelliği son sürümde sunmadan evvel teste sokuyor. Şirketin geliştirilen özellikleri son kullanıcıda test ettiği birinci yerse internet tarayıcısının Canary sürümü. Bugün de Canary sürümünde dolaşan kullanıcılar, karşılarına yeni bir özelliğin çıktığını gördü.

Google’ın sunduğu bu yeni özellik, “Memories (Anılar)” ismini taşıyor. İsminden de kısmen anlaşılabileceği üzere özellik, Geçmiş’e benzeri bir fonksiyona sahip. Doğal Chrome’da tarayıcı geçmişini gösteren iki özelliğin bulunması oldukça saçma olacağından bu iki özellik değerli bir ayrım noktasına sahip.

Geçmiş’in daha sonlu ve toplu hali

Chrome’da kullandığımız ve daha evvel ziyaret ettiğimiz sayfaları gördüğümüz Geçmiş sekmesi, bize tüm bilgileri kronolojik sıraya nazaran sıralıyor. Bu sayfada gördüğümüz her bir satırda yer alan sayfa, ziyaret ettiğimiz tarih, saat, sayfanın simgesi, başlığı ve adresiyle birlikte gözüküyor. Sayfalara geçmişten ulaşılabildiği üzere bunları geçmişten de kaldırabiliyoruz.

Canary’de “://flags/#memories” adresi üzerinden aktifleştirebileceğiniz Memories özelliğiyse var olan tarama geçmişini size göstermiyor. Bunun yerine tarayıcıyı başlattığınız andan itibaren sekme kümeleri ya da yer işaretlerinden ziyaret ettiğiniz siteleri listeliyor. Her bir site açılabilir menü halinde yer alıyor ve bu menü açıldığında sitede ziyaret ettiğiniz sayfalar kronolojik olarak gösteriliyor.

Google’ın Canary sürümünde kullanıcılara sunduğu deneysel özellikler her vakit son sürüme gelmiyor. Memories özelliğinin de Geçmiş’e nazaran farklı bir kullanım sunması durumunda özelliğin son sürüme gelmesini bekleyebiliriz. Öte yandan her ne kadar farklı bir maksada sahip olsa da bu özelliğin Geçmiş’in yerini alamayacağının düşünülüp yayınlanmaması da ihtimallerden biri.

Kaynak: Webtekno


Bu makaleyi 1 dakikada okuyabilirsiniz.

Admin

Yıllardır internetle haşır neşir, bir şeyler üretmeyi seven, insanların faydalı bilgiler edinmesini sağlamak amacım. Müzik ve teknolojiyle arası iyi bir zat-ı muhterem. :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir